Solna soba

solna soba

Solne terapije

Je poseben prostor, kjer se izvaja solna terapija.

Pri nas je na stenah kamena sol, ki je nanešena s posebnim vezivom, ki je dokazano zdravju neškodljivo. Po tleh je debelozrnata morska sol.

Poleg terapevtskega učinka nudi tudi sproščujoče okolje, zato jo priporočamo ljudem, ki potrebujejo kvaliteten počitek in sprostitev.

V sobi je nameščen halogenerator – medicinski aparat, ki čisto morsko sol zdrobi in mikrodelce suhega aerosola razpiha po prostoru. Z dihanjem omogočimo da delci prodrejo globoko v pljuča, bronhije in pljučne mešičke.

 V solni sobi sta nadzorovana tudi vlažnost in temperatura zraka.

Solna terapija

kako do boljšega zdravja

Poteka v sodobnih solnih sobah in temelji na vdihavanju in izpostavljanju telesa suhemu solnemu aerosolu. Poglavitna lastnost suhega solnega aerosola je, da s svojim delovanjem čisti in razkužuje dihala ter kožo. Zaradi svojih fizikalnih in kemičnih lastnosti ima suh solni aerosol zelo globoko prodornost in terapevtski učinek na delovanje limfe. Posledično se iz telesa pričnejo izločati toksične snovi in odvečna voda s podkožja. Klinične raziskave so pokazale, da solna terapija ugodno vpliva na dihala, kožo in krepi imunski sistem.

Primerljiva je z bivanjem ob morju in jo zaradi načina delovanja  priporočamo tako otrokom kot odraslim vseh starosti. Ker je solna terapija naravna in varna metoda se lahko uporablja kot učinkovita podpora uradni medicini pri lajšanju težav v primeru akutnih in kroničnih obolenj, saj nima kontraindikacij z že predpisanimi zdravili namreč le zmanjša njihovo uporabo.

V nekem trenutku se je zdelo, da je obiskovanje zdravnikov in bolnišnic postal naš vsakdan. Pričela sem z iskanjem naravnih dopolnilnih metod, s katerimi bi lahko okrepila imunski sistem otrok in tako zmanjšala oz. omilila stanja obolenj. V želji, da otrokom ponudim naravno možnost krepitve imunskega sistema in preventivno zaščito pred virusnimi in bakterijskimi okužbami sva otroke z možem pričela voziti na solne terapije in bila z rezultati zelo zadovoljna. Obolenj je danes veliko manj in ko do njih pride, so le-te v blagi obliki, minejo hitro in brez zapletov.

Prednosti solne sobe

Kako vam koristi solna terapija

Na voljo preko celega leta

Pozimi, poleti, kadarkoli

Otroci solno sobo obožujejo

Saj se lahko igrajo v solnem peskovniku, berejo, rišejo,..

Več energije

Negativni ioni v času terapije omogočajo večji dotok kisika v kri. Zaradi njih se počutimo osveženi in polni energije

Komu najbolj koristi solna soba?

Tistim, ki imajo:

Pričakujemo tudi:

inhalacija_800px
kid-1241817_1920 copy

Odsvetujemo:

Ker klinične raziskave na nekateri populaciji niso bile izvedene, jih iz previdnostnih ukrepov odsvetujemo za ljudi:

Vsekakor svetujemo, da o obisku solnih terapij obvestite vašega osebnega zdravnika, saj so za zdravljenje pristojni zdravniki oziroma uradna medicina.

Shopping Basket